Home » Voorwaarden » Corona

Coronamaatregelen

Wetgeving

Alle informatie op deze pagina is indicatief  (zonder enige verantwoordelijkheid van het OC Stokrode). 

 

Vanaf 4 december 2021
Door het Overlegcomité van 3 december 2021 werden nieuwe beslissingen genomen. De maatregelen gelden voorlopig tot 28 januari 2022. Maar voor de activiteiten in het Ontmoetingscentrum zijn er geen bijkomende wijzigingen. De maatregelen van 26 november blijven nog van kracht.

 • Private bijeenkomsten binnen: alle activiteiten en bijeenkomsten binnen zijn voorlopig verboden (behalve huwelijken en uitvaarten).
 • Publieke evenementen binnen kunnen tot 200 personen, maar dan zittend, met mondmasker, CST (corona's) vanaf 50 personen. 

 

NIEUW - Vanaf 26 november 2021

 • Tot zondag 19 december mogen er geen privé-feesten meer doorgaan. Dit zijn alle feesten zoals fuif, verjaardagsparty, familiefeest, ledenfeest, receptie, babyborrel. enz...
 • Bruiloften mogen wel doorgaan, Covid Safe Ticket vereist vanaf 50 personen binnen, mondmasker verplicht tijdens elke verplaatsing en 1,5 meter afstand houden. Dansen toegelaten maar met mondmasker. Max 6 personen aan tafel en sluitingsuur om 23 uur. 
 • Koffietafels (begrafenis) mogen wel nog doorgaan, Covid Safe Ticket vereist vanaf 50 personen, mondmasker verplicht tijdens elke verplaatsing en 1,5 meter afstand houden. 
 • Binnenevenementen (bv. optredens - geen maaltijden) mogen wel doorgaan op voorwaarde dat het publiek zit, met mondmasker en Covid Safe Ticket.
 • Binnenevenementen waarbij het publiek staat of rondwandelt mogen niet doorgaan. 
 • Buitenevenementen (bv. kerstmarkt) mogen wel doorgaan met mondmasker en Covid Safe Ticket. 

  Deze maatregelen gelden tot 28 januari 2022

Je kan alle officiële informatie van de FOD Economie hier vinden

De Corona Gids voor Opening Horeca kan je hiernaast downloaden. Deze wordt regelmatig geüpdatet. Ook heeft de Stad Hasselt een kort overzicht gemaakt van de maatregelen, eveneens te downloaden.

Let er wel op dat je steeds de meest recentste informatie raadpleegt. Bij twijfel of grotere evenementen kan je ook de Politie raadplegen (tel 011 287211). 

Wat is het maximum aantal toegelaten personen in OC Stokrode? 

Gelet op de wetgeving en de afmetingen van onze locaties (behoud 1,5 meter afstand tussen tafels) gelden volgende maxima (*) in het Ontmoetingscentrum Stokrode vanaf: 

Grote Zaal (2021)

27 november           GEEN PRIVATE FEESTEN TOEGELATEN (tot 28/01/2022)
20 november          MAX    onbeperkt  (wel rekening houden met brandveiligheid)
01 september         MAX    200 personen 
27 juni 2021             MAX    112 personen zittend 
09 juni 2021             MAX    50 personen zittend

 

Voor evenementen met meer dan 50 personen: men moet gebruik maken van het COVID-safe ticket. Dit altijd in combinatie met de verplichting een mondmasker te dragen. Social distancing hanteren wordt sterk aangeraden. Ook verplichting ivm CIRM/CERM. 

 

Bistro Amandus (2021)

27 november         GEEN PRIVATE FEESTEN TOEGELATEN (tot 28/01/2022)
20 november         MAX    50 personen (#)
01 september        MAX    50 personen
27 juni:                    MAX    32 personen zittend 
09 juni:                    MAX    32 personen zittend 


(#) De Bistro Amandus is ook buiten corona (voorzien voor max 50 personen (zitplaatsen).


(*) De opgegeven aantallen kunnen te allen tijde gewijzigd worden in functie van de wetgeving. 

Waarvoor zorgt het OC Stokrode?

 • Het OC Stokrode zorgt voor een goede ventilatie. Het beschikt daartoe over een eigen elektrisch luchtverversingssysteem in zowel de Grote Zaal als de Bistro Amandus. De vervuilde binnenlucht wordt (gefilterd) afgevoerd en gezonde verse buitenlucht wordt geventileerd aangevoerd.  
 • Het OC Stokrode beschikt in zowel de Grote Zaal als de Bistro Amandus over een wettelijk voorziene luchtkwaliteitsmeter (CO2).

Wat moet ik als huurder doen? 

Je moet als huurder zelf handgel en/of andere beschermingsmiddelen ter beschikking stellen van de deelnemers. 

Voor het gebruik van de lokalen zijn de COVID-19 maatregelen van toepassing zoals die gelden op het ogenblik van je activiteit. Het OC Stokrode kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor het niet naleven van de geldende coronamaatregelen. Indien je activiteit op jouw huurdatum niet kan doorgaan ingevolge strengere veiligheidsmaatregelen van de overheid, dan garandeert OC Stokrode een kosteloze annulatie.