Home » Contact » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik de sleutel?

Na je reservatie ontvang je een huurbevestiging. Hierin (pagina 3) staat alle praktische informatie. Zo bel je naar het speciale nummer in de huurbevestiging en we maken met jou een afspraak om de sleutel te bezorgen.
Ook lees je in de huurbevestiging hoe je na afloop de sleutel terug kan inleveren.

Kan ik de Grote Zaal én de Bistro Amandus samen huren? 
Ja, dat kan. Als ze allebei nog vrij zijn op dezelfde dag. Meer zelfs, je krijgt een extra korting van -3% op het huurbedrag bij een gelijktijdige huur van beide locaties. 

Kan ik enkel voor zaterdag of zondag huren?
Een losse verhuur voor enkel zaterdag of zondag is niet mogelijk. Zaterdag en zondag huur je bij OC Stokrode in één keer. Dan kun je een event zelfs over twee dagen spreiden.

Hoeveel personen zijn toegelaten in het OC Stokrode?   

# In normale omstandigheden (niet corona) bedraagt de maximale capaciteit van de
Grote Zaal
• 789 personen uitsluitend voor een staand publiek 
• 395 personen voor de combinatie van staand en zittend publiek 
• 200 personen uitsluitend voor een zittend publiek.
Bistro Amandus 
• 50 personen voor een zittend publiek..

Is er voldoende parkeergelegenheid?  

Jazeker, er is een eigen parking aan het OC Stokrode voor 92 auto's. Deze geasfalteerde parking is gratis te gebruiken.  

Mag ik het servies of porselein uit de keuken vrij gebruiken?  

Als je de keuken ook reserveert zijn alle voorraadkasten in de keuken toegankelijk en mag je alle servies, bestek en kookgerei vrij gebruiken. Als je de keuken NIET reserveert heb je geen toegang tot de voorraadkasten (zelfs geen bordje of mes). Servies of porselein afzonderlijk' huren is niet mogelijk.

Hoe verloopt het huren administratief?

Je maakt online een reservatie voor een datum van jouw keuze. Onmiddellijk krijg je via e-mail een reservatieaanvraag. Je hebt vanaf dan nog twee dagen de tijd om alles na te kijken, je kan zelfs nog wijzigingen aanbrengen in je reservatie. Na enkele dagen ontvang je via e-mail een huurbevestiging samen met de voorschotfactuur. Pas zodra dit bedrag betaald is, wordt jouw reservatie definitief. 

Ik heb een jaarlijks terugkerend event, kan ik hiervoor nu al reserveren?

Ja dat kan. Reserveren voor de volgende jaren is zelfs aan te raden. Veel verenigingen hebben een activiteit die jaarlijks plaatsvindt rond dezelfde datum. Bijvoorbeeld het tweede weekend van september of elk jaar op Pinkstermaandag. 

Je maakt zelf een reservatie voor het volgende jaar en betaalt ook telkens de voorschotfactuur (je kan achteraf altijd gratis annuleren tot 3 maanden voor de activiteit). Alleen zo ben je zeker dat 'jouw' datum vastligt. Wie eerst komt eerst maalt.

Mag ik nog zelf schoonmaken? Ik behoor tot Categorie A. 

Je verwacht dat het OC Stokrode er kraaknet bijligt als jij binnenstapt. En ook de huurder na jou verwacht dat. Als je zelf schoonmaakt, komt er niemand na jou om hier en daar nog wat bij te poetsen. Een volgende huurder is dan volledig afhankelijk van het geleverde werk van zijn voorganger. Alle coronaregels om zelf schoon te maken zijn heel strikt en het zijn er veel. Daarom adviseren we om gebruik te maken van ons aanbod om een professioneel bedrijf de schoonmaak te laten doen. 

Mag een huurder van Categorie B zelf schoonmaken?

Bij huur voor Categorie B gebeurt de schoonmaak van de gehuurde lokalen ALTIJD door een professioneel schoonmaakbedrijf.