Wat te doen bij zelf schoonmaken?

Als je als huurder (Categorie A) vooraf kiest om alles zelf schoon te maken dien je je strikt te houden aan alle regels van het protocol om schoon te maken. Dit protocol maakt integraal deel uit van de Algemene Voorwaarden. Hieronder de opsomming van de schoonmaaktaken. 

(Voor een kleine meerkost maakt een professioneel bedrijf schoon en hoef jij als huurder niets te doen.)

Grote Zaal  

  • Alle poetsmateriaal, afwasmiddel, schoteldoek, handdoeken, schuurspons enz… dient zelf meegebracht te worden. Keerborstel, schrobborstel, dweil, aftrekker en emmer zijn aanwezig onder de toog.
  • Opruimen en poetsen van de toog.
  • Afwassen en afdrogen van alle gebruikte tafels en stoelen, ontsmetten met ontsmettingsmiddel (coronaproof).
  • Afwassen van alle gebruikte glazen met warm water (60° C) en afwasmiddel en vervolgens afdrogen. De glazen terugzetten soort per soort in het rek boven de toog.
    Afwassen en afdrogen van de dienplateau’s.
  • De tafels moeten worden teruggeplaatst in startpositie (aantal is opgegeven). 
  • Tafels altijd dragen om te verplaatsen, nooit slepen of verschuiven over de vloer. Je kan ook gebruik maken van het transportwagentje.  
  • De stoelen dienen te worden gestapeld op de verrijdbare onderstellen en teruggeplaatst in 'startpositie'. Stoelen per 10 stuks op een onderstel. 
  • Tafels en/of stoelen die eventueel werden gebruikt uit de achterste berging (backstage) dienen daar ook te worden teruggezet.
  • Alle afval verzamelen in plastic zakken (sorteren per soort: PMD, papier, restafval enz…).
  • Plastic zakken (dichtgemaakt) daarna te plaatsen in de gang links van het podium in de Grote Zaal. 
  • De vloer van de Grote Zaal grondig uitborstelen
  • De vloer van de Grote Zaal vervolgens met nat dweilen (indien erg vervuild, vooraf schrobben met water en zeep).
  • Daarna de vloer droogdweilen.
  • Uitgewrongen dweil en handdoeken ophangen achter de toog om te drogen.
  • Doven van alle lichten en verluchting/afzuiging afzetten.

 

Bistro Amandus 

  • Alle poetsmateriaal, afwasmiddel, schoteldoek, handdoeken, schuurspons enz… dient zelf meegebracht te worden. Keerborstel, schrobborstel, dweil, aftrekker en emmer zijn aanwezig onder de toog.
  • Opruimen en poetsen van de toog.
  • Afwassen en afdrogen van alle gebruikte tafels en stoelen, ontsmetten met ontsmettingsmiddel (coronaproof).
  • Afwassen van alle gebruikte glazen met warm water (60° C) en afwasmiddel en vervolgens afdrogen. De glazen terugzetten soort per soort in het rek boven de toog.
    Afwassen en afdrogen van de dienplateau’s.
  • De tafels moeten worden teruggeplaatst in startpositie (zie schema in boek op de toog). 
  • Tafels altijd dragen om te verplaatsen, nooit slepen of verschuiven over de vloer. 
  • Alle afval verzamelen in plastic zakken (sorteren per soort: PMD, papier, restafval enz…).
  • Plastic zakken (dichtgemaakt) daarna te plaatsen in de gang links van het podium in de Grote Zaal. 
  • De vloer van de Bistro Amandus grondig uitborstelen
  • De vloer van de Bistro Amandus daarna met uitgewrongen dweil dweilen (niet té nat ivm steentapijt)
  • Daarna de vloer droogdweilen.
  • Uitgewrongen dweil en handdoeken ophangen achter de toog om te drogen.
  • Doven van alle lichten en verluchting/afzuiging afzetten.

Keuken

  • Alle poetsmateriaal, afwasmiddel, schoteldoek, handdoeken, schuurspons enz… dien je zelf mee te brengen. Keerborstel, schrobborstel, dweil, aftrekker en emmer zijn aanwezig onder de toog.
  • Volledig grondig afwassen van het gebruikte porselein, bestek, schotels en kookgerei met warm water (60° C) en afwasmiddel. Alles daarna zorgvuldig afdrogen.
  • Alle gebruikte porselein, bestek, kookgerei… dient (na het grondig afwassen en afdrogen) terug in de voorraadkasten te worden geplaatst, soort per soort.
  • Poetsen van de volledige keuken, inclusief grondig reinigen van gasvuren, frigo’s en afzuigkap.
  • Dichtdraaien van de gaskranen.
  • Er mag geen materiaal van het OC Stokrode worden meegenomen. Voor eventuele resten van etenswaren dien je zelf voor het nodige materiaal (plastic doosjes of dergelijke) te zorgen.
  • De vloer van de keuken borstelen
  • Alle keukenafval en restafval in plastic zakken gesorteerd verzamelen (PMD, papier, restafval)
  • Plastic zakken (dichtgemaakt) daarna te plaatsen in de gang links naast het podium in de Grote Zaal. 
  • Vloer van de keuken uitborstelen.
  • De vloer van de keuken met nat dweilen en droogdweilen (indien erg vervuild vooraf schrobben met water en zeep).
  • Uitgewrongen dweil(en) en handdoeken ophangen achter de toog om te drogen.
  • Doven van alle lichten en afzuigkap afzetten

Sanitair en toiletten, inkomhal

  • Leegmaken van de inkomhal van alle eigen geplaatste voorwerpen, meegebrachte affiches verwijderen en tijdelijk geplaatste tafels en stoelen terugplaatsen.
  • Verrijdbare kapstokken leeg terug op zijn plaats zetten.
  • Inkomhal borstelen.
  • Toiletten grondig doorspoelen, reinigen en afwassen.
  • Daarna WC-deksels grondig ontsmetten met ontsmettingsmiddel (coronaproof).
  • De urinoirs voor heren grondig reinigen en spoelen
  • Wasbakken grondig reinigen en afwassen.
  • Kranen ontsmetten met ontsmettingsmiddel (coronaproof).
  • Vuilbakjes leegmaken. 
    Plastic zakken (dichtgemaakt) te plaatsen in de gang links naast het podium in de Grote Zaal
  • Vloer toiletten en volledig sanitair blok uitborstelen
  • Vloer toiletten en volledig sanitair blok daarna natdweilen en droogdweilen.
  • Uitgewrongen dweil ophangen achter de toog om te drogen.

Buiten

  • Ook buiten het gebouw (omgeving van de inkom) het vuil opruimen en weggeworpen sigarettenpeuken verwijderen.